Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Jak snadno a rychle nabrousit nože?

14.07.2021 22:19; Upraveno: 01.06.2023 19:39

Léto a s ním sezóna grilování jsou v plném proudu. Grilování máme rádi asi všichni, a v létě grilujeme kdykoliv je to možné. Já mám grilované jídlo moc ráda, takže griluji na elektrickém grilu i v zimě. To letní na venkovních grilech má ale větší kouzlo, všechno tak krásně voní - vše má jinou, lepší chuť. Všichni vymýšlíme různé marinády a nakládáme maso, abychom si pochutnali, a aby maso chutnalo pokaždé jinak.

Spoustu vychytávek na grilování, od grilů, přes grilovací kufříky až po tácky a omáčky si můžete pořídit zde.

Maso je potřeba krájet a porcovat, také zeleninu na gril musíme připravit, a o krájení přísad do dipů ani nemluvím. Tam je třeba krájet hodně najemno. Na to vše potřebujeme dobrý nůž. I ten sebelepší nůž by nám ale nebyl k ničemu, pokud by nebyl ostrý.

K tomu, aby nůž byl ostrý, nepotřebujeme mnoho – stačí kvalitní brousek, kterým stačí nůž přejet před krájením. Pak je nůž vždycky připravený k pohodlné práci. Je fakt, že některými brousky nůž moc nabrousit neumíme - musí na to být ten správný úhel, a a hlavně šikovnost. Já na broušení moc šikovná nejsem, to přiznávám. Proto jsem si pořídila brousek na nože Best sharp z eshopu zaparkorun.cz.

Brousek je navržený tak, aby s ním šel snadno nabrousit každý nůž – malý i velký. Když říkám snadno, myslím to doopravdy. Zkoušela jsem brousit různé typy nožů – malé i velké a všechny jsem zvládla nabrousit v poměrně krátkém čase bez většího úsilí.

Brousek je velmi šikovně navržený. Čepel nože do něj vložím, nemusím řešit úhel broušení, prostě jen projedu čepelí zezadu dopředu. Nic víc, nic míň. Snadná práce.

Pružinová ramena, na kterých je kvalitní karbid wolframu brousí okamžitě, a po chvilce broušení mám skvěle ostré nože. Hlavně nabrousí dobře i nože se zoubkovaným ostřím – ty jsem dřív brousit vůbec neuměla.

Brousek díky tomu, že je mechanický, může stát kdekoliv na stole, kde potřebuji krájet. I na zahradě uprostřed grilování, když potřebuji krájet opravdu hodně a často, si můžu být jistá, že budu mít ostrý nůž.

Moje babička říkávala, že nejspíš se vždycky pořežete tupým nožem – je to pravda. Tupý nůž potřebuje, abyste na něj tlačili, a když se sklouzne po mase, nebo třeba po cibuli, je říznutí hned na světě. Proto jsem ráda, že moje nože už budou vždycky ostré. Bude se mi dobře krájet, a nepořežu se (kromě nepozornosti a nešikovnosti).

Mám teď na broušení super pomocníka – mechanický brousek na nože Best sharp z eshopu zaparkorun.cz.


Hledáte profesionální brousky či brusné kameny? Tak to by Vám rozhodně neměla uniknout kategorie Brousky a brusné kameny, kde najdete spoustu profesionálních nástrojů od světoznámé značky Lansky, která je ve světě pojmem.

Článek pro Vás napsala naše zákaznice Jana.