Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Jak upéct velikonočního beránka - recept, který zvládne každý

07.04.2022 13:03; Upraveno: 01.06.2023 19:42

Velikonoce nám už klepou na dveře, a proto je nejvyšší čas se naučit, jak upéct velikonočního beránka, který k Velikonocům patří stejně odmyslitelně jako pomlázka nebo vajíčka.

Pojďme si společně připravit jednoduchého beránka, který Vám zabere maximálně 60 minut a Vaše rodina a přátelé si ho zamilují!

Potřebné ingredience

  • 120 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu šťávy z citronu
  • tuk (doporučujeme máslo) a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup výroby velikonočního beránka

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky následně utřeme s cukrem a máslem do pěny. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme.

Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a pořádně vysypeme moukou tak aby každý kousek formy byl pomoučněný. Mouku smícháme s práškem do pečiva.

Přečtěte si i další velikonoční recepty a vyzkoušejte zdravé pečení pro celou rodinu.