Rychlý buřtguláš, který uvaříte za 30 minut
Ač se to nemusí na první pohled zdát, i obyčejný buřtguláš lze s tímto receptem proměnit na opravdovou pochoutku, kterou zmákne každý uvařit do 30 minut.
Buřtguláš (Autor: TopRecepty.cz)
Co budeme na přípravu buřtguláše potřebovat:
- 1 ks velké cibule,
- 7 ks středně velkých brambor,
- sádlo nebo olej,
- 1 l vroucí vody,
- 2 lžíce hladké mouky,
- masox,
- mletý pepř,
- 2 lžičky sladké papriky,
- půl lžičky pálivé papriky,
- 5 ks buřtů,
- 2 lžičky majoránky.
Rychlý buřtguláš (Autor: Zaparkorun.cz)
Postup vaření buřtguláše
1️ Na sádle si osmažíme cibulku do zlatova, poté přidáme na kostičky či půlkolečka nakrájené buřty. Přidáme dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (záleží na tom, jak máte rádi ostré jídlo), opepříme a přidáme dvě lžičky majoránky.
2️ Základ zalijeme litrem vroucí vody a přidáme masox. Průběžně mícháme, dokud se masox nerozpustí, poté přihodíme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
3️ Mouku důkladně rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání přiléváme do guláše, dokud nezhoustne. Poté stačí dochutit dle potřeby a můžeme podávat.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.