Originální pochoutkový salát tak, jak ho známe
Pochoutkový salát je velmi jemný, vonící šunkovým salámem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k bílému nebo celozrnnému pečivu.
V receptu je uvedena sůl v gramech, ale vzhledem k tomu, že salámy jsou občas, již z výroby, velmi slané, doporučuji sůl přidávat až úplně nakonec a po ochutnání. Někdy se ani solit nemusí.
Pochoutkový salát (Autor: www.domaci-jidelnicek.cz)
Na kilogram pochoutkového salátu je třeba:
- 400 g dobrého šunkového salámu – (např. štanglička z Tesca má rovných 400 g),
- 180 g sladkokyselých okurek – nakrájet na hodně jemné nudličky,
- 55 g sterilizovaného hrášku - scedit v cedníku,
- 25,5 g cibule – nakrájet na hodně jemno a spařit vařící vodou,
- 300 g majonéza,
- 10 g cukru,
- 8 g worcesterské omáčky,
- 20 g plnotučné hořčice,
- 5 g soli,
- 6 g octa (1 lžička),
- 0,5 g pepře (špetka).
Postup přípravy pochoutkového salátu
1️ Do mísy nakrájíme na nudličky šunkový salám. Přidáme na co nejmenší nudličky nakrájené okurky. Sterilovaný hrášek scedíme přes sítko a šup s ním do mísy.
2️ Jemně nakrájenou cibuli před přidáním do salátu nejdříve, např. v sítku, spaříme vroucí vodou.
3️ Pak už jen zbývá dodat zbývající ingredience, tedy majonézu, cukr, worcestrovou omáčku, hořčici, ocet a pepř.
4️ Po ochutnání případně ještě trochu přisolíme. Důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.