Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Originální pochoutkový salát tak, jak ho známe

20.01.2023 22:42; Upraveno: 05.03.2024 15:06

Pochoutkový salát je velmi jemný, vonící šunkovým salámem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k bílému nebo celozrnnému pečivu.

V receptu je uvedena sůl v gramech, ale vzhledem k tomu, že salámy jsou občas, již z výroby, velmi slané, doporučuji sůl přidávat až úplně nakonec a po ochutnání. Někdy se ani solit nemusí.

Pochoutkový salát
Pochoutkový salát (Autor: www.domaci-jidelnicek.cz)

Na kilogram pochoutkového salátu je třeba:

  • 400 g dobrého šunkového salámu – (např. štanglička z Tesca má rovných 400 g),
  • 180 g sladkokyselých okurek – nakrájet na hodně jemné nudličky,
  • 55 g sterilizovaného hrášku - scedit v cedníku,
  • 25,5 g cibule – nakrájet na hodně jemno a spařit vařící vodou,
  • 300 g majonéza,
  • 10 g cukru,
  • 8 g worcesterské omáčky,
  • 20 g plnotučné hořčice,
  • 5 g soli,
  • 6 g octa (1 lžička),
  • 0,5 g pepře (špetka).

Postup přípravy pochoutkového salátu

1️ Do mísy nakrájíme na nudličky šunkový salám. Přidáme na co nejmenší nudličky nakrájené okurky. Sterilovaný hrášek scedíme přes sítko a šup s ním do mísy.

2️ Jemně nakrájenou cibuli před přidáním do salátu nejdříve, např. v sítku, spaříme vroucí vodou.

3️ Pak už jen zbývá dodat zbývající ingredience, tedy majonézu, cukr, worcestrovou omáčku, hořčici, ocet a pepř.

4️ Po ochutnání případně ještě trochu přisolíme. Důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.