Poctivá gulášová polévka za pár korun
23.01.2023 23:52; Upraveno: 05.03.2024 15:04
Na 5 porcí poctivé gulášovky budete potřebovat:
- 250 g hovězího předního masa,
- 1 větší cibuli,
- 2 lžíce sádla,
- 3 stroužky česneku,
- 1 lžičku drceného kmínu,
- 2 lžíce sladké papriky (nebo nakombinujte s pálivou),
- 2 lžíce hladké mouky,
- 750 ml hovězího vývaru nebo vody,
- 3 brambory,
- sůl,
- pepř,
- majoránka.
Gulášová polévka (Autor: Kristýna Wejnarová, www.zenysro.cz)
Postup vaření poctivé gulášovky:
1️ Z masa odstraňte blány a nakrájejte na malé kostičky.
2️ Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci osmahněte na sádle.
3️ Přidejte kmín, nechte rozvonět a vložte všechno maso.
4️ Za občasného míchání orestujte dohněda.
5️ Přidejte prolisovaný česnek a papriku, zamíchejte a nechte chvíli osmahnout, aby paprika pustila barvu a vůni.
6️ Zaprašte hladkou moukou, promíchejte a zalijte vývarem nebo vodou.
7️ Nakonec přidejte na kostičky nakrájené brambory, osolte a vařte doměkka.
8️ Hrnec odstavte z plotny a dochuťte majoránkou.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.