Zelňáky - vynikající pochoutka na večery u televize
24.01.2023 00:02; Upraveno: 05.03.2024 15:03
Nevíte, co byste si dali večer k televizi, jen tak na zub? Na sladké, nebo slané už nemáte chuť? Zkuste tyto skvělé zelňáky – kyselé je ta správná volba !
Suroviny:
- 1 kg kysaného zelí,
- 300 g sádla,
- 500 g hladké mouky,
- 2 lžičky soli,
- kmín.
Postup na přípravu domácích zelňáků:
1️ Kysané zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky.
2️ Přidáme povolené (rozpuštěné) sádlo, hladkou mouku, sůl a kmín.
3️ Zpracujeme těsto, které rozprostřeme, nejlépe prsty, cca na 2 plechy.
4️ Rádýlkem rozkrájíme na čtverečky a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
Domácí zelňáky (Autor: Zaparkorun.cz)
Tip!
Pro obměnu můžete přidat trochu osmažené cibulky, na jemno nasekané škvarky, případně kousky uzeného masa. Místo krájení těsta rádýlkem můžete na plech tvořit malé placičky.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.