Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Zelňáky - vynikající pochoutka na večery u televize

24.01.2023 00:02; Upraveno: 05.03.2024 15:03

Nevíte, co byste si dali večer k televizi, jen tak na zub? Na sladké, nebo slané už nemáte chuť? Zkuste tyto skvělé zelňáky – kyselé je ta správná volba !

Suroviny:

  • 1 kg kysaného zelí,
  • 300 g sádla,
  • 500 g hladké mouky,
  • 2 lžičky soli,
  • kmín.

Postup na přípravu domácích zelňáků:

1️ Kysané zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky.

2️ Přidáme povolené (rozpuštěné) sádlo, hladkou mouku, sůl a kmín.

3️ Zpracujeme těsto, které rozprostřeme, nejlépe prsty, cca na 2 plechy.

4️ Rádýlkem rozkrájíme na čtverečky a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.

Poctivá gulášová polévka za pár korun
Domácí zelňáky (Autor: Zaparkorun.cz)

Tip!

Pro obměnu můžete přidat trochu osmažené cibulky, na jemno nasekané škvarky, případně kousky uzeného masa. Místo krájení těsta rádýlkem můžete na plech tvořit malé placičky.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.