Chléb plněný uzeným bůčkem
Ač to na první pohled možná nevypadá, tento recept je skutečný klenot, který na našem blogu nesmí chybět. Pojďte si připravit naprosto vynikající plněný chléb, na který po ochutnání nedáte dopustit!
Chléb plněný uzeným bůčkem (Autor: Receptyschuti.cz)
Suroviny, které na plněný chléb budeme potřebovat:
- 1 chléb (kulatý nebo veka)
- 500 g uzeného bůčku
- 1 ks zakysaná smetana
- 1 ks červená kapie (případně více kusů různých barev)
- 3 ks taveného sýra – trojúhelníčky
- olej
- sůl
- pepř
Postup:
1️ Bochníku seřízneme nožem hodní část a vytvoříme si tak „pokličku“. Vnitřní měkkou část chleba (střídku) vyřízneme a vydlabeme tak, abychom měli co největší kusy.
2️ V rendlíku osmahneme na kostičky nakrájený uzený bůček, který následně scedíme.
3️ Tuk z bůčku použijeme společně s olejem na vymazání vnitřní části chleba a potření jeho kůrky společně i se všemi kusy střídky.
4️ V míse smícháme tavený sýr se smetanou, přidáme osmažený bůček a na tenké proužky nakrájenou kapii. Nakonec osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
5️ Celou směsí naplníme bochník chleba, který poté vložíme na pečící plech a kolem rozložíme omaštěnou střídku se seříznutou hodní částí bochníku.
6️ Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 30 minut. Ke konci pečení můžeme chléb přikrýt původní chlebovou „pokličkou“.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.