Recept na domácí kaiserky
Domácí kaiserky snadno a rychle
Kupované rozpečené pečivo vás už nebaví? Pojďte si upéct vlastní domácí kaiserky – podle našeho receptu to hravě zvládnete.
Domácí kaiserky (Autor: Zaparkorun.cz)
Suroviny na domácí kaiserky:
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 vejce na potření
Na posypání můžete použít:
- sezam
- kmín
- mák
- slunečnice
1️ Nejdříve si do mísy nasypeme mouku a vytvoříme důlek, do kterého si nadrobíme kvasnice. Posypeme je cukrem a přelijeme 6 lžícemi vlažného mléka. Ve zbytku mléka si rozšleháme vidličkou vejce, přidáme sůl a olej. Vlijeme do mísy k mouce a těsto zpracováváme asi 5 minut.
2️ Povrch hladkého těsta posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.
3️ Z těsta vytvoříme 10 bochánků a necháme je 30 minut dokynout na plechu. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozřízneme skoro až dolů, aby získal tvar kaiserky.
4️ Kaiserky můžeme případně posypat tím, co máme rádi a dáme péct do trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.