Jednoduchá a rychlá omáčka z vepřového masa
11.05.2023 12:00; Upraveno: 21.02.2024 01:12
Ingredience na omáčku z vepřového masa:
- 500 g plecka
- 1 cibule
- 2 lžičky červené mleté papriky
- kmín
- majoránka
- smetana ke šlehání
Omáčka z vepřového masa (Autor: Zaparkorun.cz)
Postup přípravy omáčky z vepřového masa:
- Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, potom přidáme na kostky nakrájené maso a chvíli z každé strany osmažíme.
- Přidáme sůl, kmín, majoránku, sladkou papriku a zalijeme vodou.
- Dusíme v tlakovém hrnci do změknutí (cca 30 minut).
- Pak vše slijeme do hrnce a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a 5 minut povaříme.
- Nakonec vmícháme smetanu na vaření. Jako přílohu použijte, co kdo má rád. Těstoviny nebo knedlík.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.