Recept: Jelitová polévka (prdelačka) s kroupami
06.03.2023 15:57; Upraveno: 21.02.2024 01:14
Ingredience na jelítkovou polévku:
- 3 jelita (případně 300 g jelitového prejtu)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- trošku majoránky
- pepř
- olej (sádlo)
- kroupy
Jelitová polévka (prdelačka) s kroupama (Autor: Zaparkorun.cz)
Postup přípravy „prdelačky“:
- Na oleji (sádle) osmažíme cibuli, přidáme nakrájená, případně rozdrobená jelita (prejt), česnek a zalijeme vodou.
- Přidáme asi 2 špetky majoránky a trošku pepře. Vaříme cca. 20 minut.
- Den předtím si namočíme kroupy, které další den uvaříme do měkka a přidáme do polévky.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.