Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Recept: Jelitová polévka (prdelačka) s kroupami

06.03.2023 15:57; Upraveno: 21.02.2024 01:14

Ingredience na jelítkovou polévku:

  • 3 jelita (případně 300 g jelitového prejtu)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • trošku majoránky
  • pepř
  • olej (sádlo)
  • kroupy

Jelitová polévka (prdelačka) s kroupama
Jelitová polévka (prdelačka) s kroupama (Autor: Zaparkorun.cz)

Postup přípravy „prdelačky“: 

  1. Na oleji (sádle) osmažíme cibuli, přidáme nakrájená, případně rozdrobená jelita (prejt), česnek a zalijeme vodou.
  2. Přidáme asi 2 špetky majoránky a trošku pepře. Vaříme cca. 20 minut.
  3. Den předtím si namočíme kroupy, které další den uvaříme do měkka a přidáme do polévky.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.