Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Recept na domácí loupáčky

13.05.2023 13:00; Upraveno: 21.02.2024 00:58

Loupáčky jsou chutné jídlo na snídani i na svačinu, které můžete mít připravené ke konzumaci během minuty. Stačí je namazat máslem nebo vaším oblíbeným ovocným džemem a dát si k nim například kávu nebo čaj. 

Ingredience na přípravu loupáčků: 

  • 200 ml mléka
  • 25 g droždí
  • 8 lžiček cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • špetka soli

Loupáčky před upečením
Loupáčky před upečením (Autor: Zaparkorun.cz)

Postup přípravy loupáčků:

  1. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
  2. Poté přidáme zbylé suroviny a vytvoříme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut vykynout.
  3. Potom tvoříme loupáčky, ty následně potřeme vajíčkem a posypeme mákem.
  4. Necháme další půl hodiny vykynout.
  5. Pečeme při 180 stupních cca 10 – 15 minut.

Loupáčky po upečení
Loupáčky po upečení (Autor: Zaparkorun.cz)

Loupáčky
Loupáčky (Autor: Zaparkorun.cz)

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.