Recept na domácí loupáčky
13.05.2023 13:00; Upraveno: 21.02.2024 00:58
Loupáčky jsou chutné jídlo na snídani i na svačinu, které můžete mít připravené ke konzumaci během minuty. Stačí je namazat máslem nebo vaším oblíbeným ovocným džemem a dát si k nim například kávu nebo čaj.
Ingredience na přípravu loupáčků:
- 200 ml mléka
- 25 g droždí
- 8 lžiček cukru
- 500 g hladké mouky
- 125 g rozpuštěného másla
- 1 vejce + 1 vejce na potření
- špetka soli
Loupáčky před upečením (Autor: Zaparkorun.cz)
Postup přípravy loupáčků:
- Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
- Poté přidáme zbylé suroviny a vytvoříme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut vykynout.
- Potom tvoříme loupáčky, ty následně potřeme vajíčkem a posypeme mákem.
- Necháme další půl hodiny vykynout.
- Pečeme při 180 stupních cca 10 – 15 minut.
Loupáčky po upečení (Autor: Zaparkorun.cz)
Loupáčky (Autor: Zaparkorun.cz)
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.