Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Jednoduchý recept na buřty na pivě

15.07.2023 15:30; Upraveno: 21.02.2024 00:46

Tento recept na buřty s pivem, slaninou a zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduché a chutné jídlo třeba pro rodinnou večeři.

Suroviny na buřty na pivě

  • 8 špekáčků,
  • 250 ml černého piva,
  • 200 g anglické slaniny vcelku,
  • 400 g oloupaných rajčat,
  • 3 červené cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 chilli papričky,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 1 lžíce sádla,
  • 1 lžička sladké mleté papriky,
  • sůl a mletý pepř dle chuti.

Buřty na pivě
Buřty na pivě (Autor: www.freepik.com)

Postup přípravy

  • Buřty oloupejte a poté je rozkrojte podélně na poloviny. Každou část potřete hořčicí.
  • V hrnci rozpusťte sádlo a osmahněte na něm cibuli. Přidejte pokrájené chilli papričky, sladkou papriku, nasekaný česnek, promíchejte a nechte bublat.
  • Poté ke směsi přidejte zbytek hořčice, celá loupaná rajčata, nakrájenou anglickou slaninu a vložte i potřené buřty. Můžete osolit a opepřit podle chuti.
  • Vše zalijte černým pivem, přiklopte a dejte péct do trouby rozpálené na 200 °C. Po zhruba 15 minutách odklopte a nechte ještě 15 minut dopéct.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.