Recept na hrníčkovou višňovou bublaninu
26.06.2023 14:00; Upraveno: 21.02.2024 00:43
Hrníčková višňová bublanina je rychlým a jednoduchým dezertem, který potěší každého milovníka sladkých dobrot. Stačí přitom jen pár surovin.
Suroviny pro přípravu bublaniny
- 3 hrnky hladké mouky,
- 2 hrnky krupicového cukru,
- 1 hrnek rozpuštěného másla,
- 1 hrnek sodovky,
- 4 vajíčka,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 prášek do pečiva,
- višně,
- olej a strouhanka pro vysypání plechu,
- moučkový cukr na posypání.
Hrníčková višňová bublanina (Autor: www.freepik.com)
Postup přípravy
- V míse smíchejte rozpuštěné máslo, sodovku a vajíčka. Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva, krupicový a vanilkový cukr.
- Vše dobře promíchejte, aby vzniklo řidší těsto.
- Připravte si plech – lehce ho vymažte olejem a vysypte strouhankou.
- Na plech vylijte zhruba polovinu těsta. Rovnoměrně rozetřete a posypte višněmi.
- Poté zalijte zbylým těstem.
- Pečte v troubě na 180 °C zhruba 30 minut. Průběžně kontrolujte.
- Nechte vystydnout, poté nakrájejte a podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.